В индустрията за бельо се наблюдава движение, което променя начина, по който жените пазаруват и носят своите дрехи. След десетилетия на маркетингови образи  с парад на нереалистични фигури и размери, разказът за самооценката най-накрая се променя в областта на бельото.

Нека бъдем реалисти: какъв процент от населението всъщност има тялото на модел от модния подиум и колко жени са прекарали години в тормоз над себе си, заради усилията си да го придобият? Не трябва ли водещ инстинкт да бъде увереността в присъщата красота на фигурите ни?

Докато традиционните послания около дантелените сутиени (и цялото бельо) налагаха недостижими стандарти и подчертаваха начина, по който другите гледат на женските тела и интимните части, през последните години марките признават, че жените искат да си върнат избора на бельо и да се обличат за себе си.

Да се чувстваме уверени в бельото вече не означава да се напъхаме в бикини с размер С или да вдигаме гърдите си в неудобни сутиени тип „push up“, вече  става дума за удобство, функционалност и признаване, че не е нужно да правим компромис с чувствеността и силата си, за да имаме тези неща. Избирайте неща, които ви карат да се чувствате красиви и очарователни в собствената си кожа и които най-добре служат на фигурата, която животът ви е дал.

За един елемент, който никога не пропуска да подчертае естествената красота, обърнете внимание на дантелата с всичките ѝ деликатни детайли. Точно прилягащото бельо с великолепна дантелена украса придава на ансамбъла ви универсално ласкателна текстура и очарование – дори ако само вие знаете, че е там.

В колекцията сутиени Godewo, предлагана от Арника груп, ще намерите един изключително красив и удобен сутиен, изработен от дантела – Lavender 2012, той е  с банел и половин подплънка. Много красив модел с нежна дантела. Предлага се в четири цвята – бял, черен, екрю и тъмно червен.

УДОБНИ ЛИ СА ДАНТЕЛЕНИТЕ СУТИЕНИ?

Като се има предвид фактът, че повечето сутиени, които се предлагат на пазара днес, използват дантелени апликации или деликатни декорации, няма причина дантеленият сутиен да не е също толкова удобен, колкото и памучният. По същество дантеленият елемент се прилага от външната страна или по краищата на чашката, която от вътрешната си страна е подплатена с мек текстил. Сутиените с лека подплата не са подплатени и помагат за нежно оформяне; сутиените с мека подплата, от друга страна, могат да придадат леко подчертаване на силуета на бюста ви, а също така гарантират, че нищо отдолу няма да прозира.

По-амбициозните елементи на бельото, като съблазнителни бодита или сутиени и бикини, предназначени да оставят малко на въображението, предполагат пряк контакт между дантелата и кожата. Но и в този случай добре изработеният продукт, използващ качествен текстил, няма да създаде дискомфорт.

Ако се колебаете между дантелен сутиен с подплънки и алтернативен сутиен без подплънки, изборът зависи изцяло от вас и от нивото на поддръжка, което търсите. Сутиените с подплънки осигуряват повече опора, повдигане и оформяне и се препоръчват за жени с по-големи гърди, които може да се нуждаят от повече опора в ежедневния си сутиен. Някои жени обаче смятат, че сутиените без банел и подплънки са най-удобните сутиени и са по-малко ограничаващи,  ако по-леката поддръжка е подходяща за вашия бюст, това е чудесна алтернатива.

Не пропускай още по темата:

Изненадващите предимства на носенето на Push-Up сутиен

Как да изберем сутиен за кърмене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *