Разберете защо целодневното носене на пижама може да ви забави повече, отколкото си мислите.

За тези от нас, които все още работят от вкъщи или са били отстранени от работа поради Ковид-19, да останат по пижама по цял ден може да е изкушаваща мисъл, особено след дългия период, когато бяхме  изправени пред това да останем вкъщи за няколко месеца. Не е като да ни се налага,  да пътуваме до офиса или да участваме в реални физически срещи, нали! Но да останете по пижама през целия ден не е добра идея, макар и да е доста привлекателна за нас и ето защо.

В такива моменти, когато графиците ни са в хаос и обичайните ни навици се разклащат, е важно да поддържаме рутина. Ставането по едно и също време всеки ден и обличането могат да окажат по-голямо влияние върху настроението ви, отколкото си мислите.

Психологията на сутрешното преобличане от дрехите за сън в работните дрехи създава нова нагласа и с течение на времето ще свързвате сутрешното обличане с подготовката за предстоящия работен ден, което ще промени не само начина ви на мислене, но и психологическия ви ритъм и фокус.

Продуктивност

Макар че повечето от нас често са си мечтали да останат по пижама цял ден, да се отпуснат и да изправят краката си на дивана, реалността може да се окаже малко по-различна от това, което сме си представяли. Свързваме пижамата със сън и отмора, носенето ѝ през целия ден на следващия ден може да ни накара да се чувстваме демотивирани и мързеливи, което може да се отрази на нивата ни на продуктивност и да доведе до ниски нива на активност.

За да избегнете горното, настройте алармата си за един и същи час всеки ден и се придържайте към него. Облечете се веднага след като станете, за да не останете твърде дълго в спалното си облекло, срешете косата си и се напръскайте с любимия си аромат, за да се подготвите психически за работа, дори и да е само от дивана.

Има изключения

И все пак, всяко правило има изключения и ако веднъж седмично ви се прииска, да прекарате деня по пижама, то тогава може да си го позволите. Нещо повече, знаем, че има хора, за които облеклото не е от решаващо значение за енергичността, с която изпълняват задълженията си, така че, ако сте от тях, пижамата със сигурност няма да навреди на вашата продуктивност.

Именно в последно ни твърдение се крие ключа към следващия съвет, който ще ви дам. Ако често ви се случва, да оставате да работите вкъщи и обичате да ви е удобно и да оставате по пижама, то със сигурност трябва да изберете внимателно модела на спалното си облекло, така че то да е подходящо и за ежедневно носене у дома.

Серията пижами в онлайн магазина на Арника груп,  предлага  много модели, които съвсем спокойно бихме могли да носим и през деня. Комплекти с къси и дълги панталони, с къси ръкави или тънки презрамки, в разнообразни десени и всякакви размери, дават възможност на всеки да намери модела, който му допада, независимо дали го избира само за през нощта, или и за моментите на мързелуване на дивана през деня.

Не пропускай още по темата:

Детайлите имат значение

Вискозата- една ценна тъкан, достъпна за всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *