Сутиен за кърмене е поддържаща гърдите дреха, която се носи по време на кърмене или по време на бременност. Той се различава от обикновения сутиен, тъй като има закопчалка за лесно и бързо разкриване на зърното, за да кърмите бебето си. Те също така дават допълнителна опора на напълнените гърди, които може да са по-тежки от обикновено. Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на сутиен за кърмене, включително размерът и прилягането, начинът на отваряне и материалът.

Отваряне и затваряне.

Когато избирате сутиен за кърмене, вземете предвид начина на отваряне и затваряне. Някои се закопчават, закопчават се с цип и кукички, докато други позволяват просто да избутате чашката настрани. Много майки предпочитат сутиени, които можете да отваряте с една ръка, защото с другата може да държите малкото си дете.

Изключително удобен модел за кърмещите предлага Арника груп Памучен сутиен за кърмачки Beatris, който е удобен и мек, без подплънка и без банел. Моделът е удобен за носене и с лесно и бързо разкопчаване на капачетата на чашките.

Прилягане. Ако лентата на сутиена ви за кърмене е твърде тясна, това може да доведе до по-голям риск от запушване на каналите или мастит. Това може да доведе и до възпаление на гърдите, така че намирането на подходяща кройка е от ключово значение.

Най-добрият начин да откриете подходящ сутиен е да посетите лично магазин и да се подберете. Продавачът ще измери линията на бюста ви и долната част на гърдите, за да намери идеалния размер за вас. В някои онлайн магазини за сутиени има инструкции, така че можете да се измерите сами и да намерите размера си по този начин.

Някои експерти препоръчват първо да си купите сутиен в магазин, за да можете да намерите идеалния размер. След това можете да си купите други от същия стил онлайн. Експертите също така препоръчват да си купите само един или два сутиена за кърмене, докато сте бременна. Гърдите ви може да се променят след раждането, но през първите няколко седмици ще имате нужда от поне два сутиена. След това може да искате да си купите още един в различен размер.

Материал. Експертите препоръчват за сутиените за кърмене да се използват естествени материи като памук. Тези материи са по-дишащи от синтетичните. Естествените материи са и по-абсорбиращи в случай на протичане. Синтетичните материали могат да задържат влагата за по-дълъг период от време, което може да доведе до раздразнение.

Стил на чашката. Обикновено сутиен с мека чашка е по-добър от сутиен с подплънки за кърмене. Натискът от сутиена може да причини дискомфорт или запушване на каналите.

Съвети за използване на сутиен за кърмене

Не се опитвайте да пестите и да използвате обикновен сутиен. Повдигането на обичайната презрамка над гърдите, за да кърмите, може да навреди и да причини някои щети. Освен това обикновените сутиени не са проектирани с допълнителна опора за гърди, които са изключително натоварени с мляко. Най-добрият сутиен за кърмачки е сутиенът за кърмене. Ето няколко съвета, които трябва да вземете предвид, когато използвате сутиен за кърмене:

Облечете нещо просто и удобно. През първите няколко седмици от живота на бебето ви, докато все още свиквате с кърменето, може да не искате да носите сутиен за кърмене изобщо. Въпреки това жените с големи гърди или тези, които смятат, че набъбналите им гърди са неудобни, може да сметнат за по-добре да носят нещо просто, което лесно да се сваля през този период.

Използвайте качествени подплънки за кърмене. В допълнение към носенето на сутиен може да искате да използвате и подложка за кърмене, особено през първите няколко месеца. Това е малка, абсорбираща подложка, която можете да поставите в сутиена си пред зърното. Ако имате изтичане на кърма, тя я абсорбира, като ви осигурява по-голямо удобство и намалява количеството пране, което може да се наложи да правите.

Разгледайте всички продукти от категорията Бельо за бременни и кърмачки

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *