Ако през нощта не можете да заспите, без да пуснете климатика, може би е време да смените обичайното си спално облекло с охлаждаща нощница. Независимо дали се борите с горещите вълни, свързани с менопаузата, или винаги ви е било горещо през нощта, охлаждащите нощници са предназначени да регулират телесната ви температура и да премахват нощното изпотяване. Те са подходящи за хора с горещ сън, които искат да се чувстват покрити и същевременно да останат хладни през цялата нощ.

Ако летните горещини нарушават съня ви, може би е виновен изборът ви на спално облекло. Откажете се от огромната тениска и потниците и се облечете в нещо по-леко и подходящо за повишаващите се температури.

Нощниците са благословия за нещастните души, притиснати от неумолимата жега през лятото. Те позволяват кръстосано проветряване, което помага на потребителя да се справи с жегата. Въпреки това не всички нощници са еднакви. Някои от тях затварят долната половина на тялото на потребителя, като по този начин повече вредят, отколкото помагат. Затова, за да сте сигурни, че летните горещини няма да ви завладеят, търсете нощници, които не изпотяват и са от дишащ материал. За да ви помогнем да вземете информирано решение, предлагаме ви списък на най-добрите материали за пижами, които ще ви осигурят прохлада това лято. Разгледайте го.

1.Памук

Има причина памукът да е един от най-предпочитаните материали за лятно нощно облекло. Памукът е естествено влакно. Освен това е дишащ и лек и способността му да попива потта е несравнима. Памукът позволява на топлината да се отделя от тялото, като помага за поддържане на телесната температура на потребителя. Предлагат се в различни дизайни и модели, а памучните нощници са на достъпни цени.

Много нощници за лятото включват памучна смес, която помага да се избегне мачкането. Като се има предвид, че памукът попива влагата, памучните охлаждащи нощници са склонни да стават тежки и мокри през лятото и могат да покажат петна от влага. За да избегнете този проблем, избирайте тъмни цветове.

2.Ленени

Известен със своята издръжливост и лекота, ленът е изтъкан от ленени влакна. Ленените нощници са свободно изтъкани, което позволява на топлината да се отделя. Ленът има превъзходни възможности за попиване и съхне бързо. Тъй като този материал има склонност да бъде твърд, той не прилепва към тялото.

Някои твърдят, че ленът се мачка лесно; въпреки това и мачканият лен е на мода. Ако мачкането не е по вкуса ви, изберете смеси от лен.

3.Вискоза

Наричана изкуствена коприна, вискозата е открита от англичаните през XIX век и представлява регенерирана целулоза. Вискозата е уникална с това, че не е изцяло синтетична, но не може да се счита и за естествено влакно. Подобно на района, тя се извлича от дървесна целулоза. В някои страни тъканта се третира по същия начин като изкуствената коприна.

Вискозата е известна със своята гладкост и способност да запазва цвета си. Тъканта е лесна за формоване и може лесно да се смесва. Освен това е лека и се слави с отличната си дишаемост. Ако търсите тъкан, която е дълготрайна и не се нуждае от редовна поддръжка, вискозата заслужава вашето внимание.

Не прпускай още по темата:

6 най-добри пижами при нощно изпотяване, за да ви е хладно през цялата нощ

Защо и кога не трябва да стоите в пижамата си цял ден

Детайлите имат значение

Вискозата- една ценна тъкан, достъпна за всички

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *