Лятото предлага много възможности да наваксате изгубеното време със семейството.  Честите пътувания до плажа помагат за подмладяване и разтоварване. Лятото също така ни дава повод да се насладим на любимите си пресни плодове като диня, манго, ягоди и сливи. А как да забравим сладоледите и пуканките? Хората със склонност към сладко чакат да настъпи този сезон, за да получат допълнителна причина да се отдадат на любимите си десерти.

Има обаче едно нещо в лятото, което всички мразят – няма точки за отгатване. Да, става дума за нестихващата жега, дори през нощта, когато буквално не можете да заспите от топлина. Тогава имате нужда от приятно и нежно облекло за сън, което може да ви охлади, да предотврати потенето и допълнителното затопляне.

Най-важното при избора на пижама или нощница през лятото е материята, от която е изработена. Ние, събрахме за вас 6 от най-добрите и подходящи за лятото тъкани, от които може да са направени, те ще ви донесът приятен и спокоен сън:

1.Памук

Памучните пижами или нощници са идеален подарък за Вашия любим човек и ще направят лятото му още по-впечатляващо. Памукът е естествено влакно и се използва широко при производството на мъжки пижами. Някои от предимствата на памука включват:

Изключително лек и дишащ.

Превъзходни възможности за отвеждане на влагата.

Позволява на топлината да се отделя от тялото.

2.Лен

Ленът е изтъкан от ленени влакна. През последните няколко години ленените пижами придобиха огромна популярност. Тъй като е свободно изтъкан и спомага за кръстосаната вентилация, ленът е един от най-популярните материали, използвани в мъжките пижами.

Някои предимства на лена включват:

Превъзходна издръжливост.

Лекота.

Превъзходна способност за попиване на влагата.

Не прилепва към тялото.

3.Вискоза

Вискозата е смес от естествени влакна и често е наричан достъпна алтернатива на коприната. Когато става въпрос за достъпна цена, вискозата има предимство пред много други тъкани.

Някои от предимствата на вискозата включват:

Изключително лек (дори по-лек от памука).

Превъзходна издръжливост.

Нежно гали кожата.

Отлична способност за абсорбиране на влага.

4.Вълна

Проучване показва, че носенето на вълнена пижама в леглото може да помогне на потребителя да спи по-добре. Изследователите смятат, че вълната мерино помага на тялото да достигне зоната си на топлинен комфорт по-бързо от обикновено. Когато това се случи, човек може да заспи по-бързо. Много изследователи твърдят, че хората, които носят вълнени пижами в леглото, не само заспиват по-бързо, но и спят по-добре.

Някои основни предимства на вълната са:

Превъзходна дишаемост.

Задържа въздух.

Помага за регулиране на телесната температура.

Осигурява топлина.

5.Полярна вълна

Когато става въпрос за поддържане на топлината на тялото през хладните зимни нощи, полярният полар отстъпва само на вълната. Получен от полиестер, полярният полар е един от най-достъпните материали, използвани в нощното облекло.

Някои предимства на полярния полар са:

Достъпност.

Леснодостъпен.

Не залепва за кожата и е известен със своята мекота.

6.Коприна

Коприната е може би най-динамичният материал. Въпреки че копринените нощници са скъпи, те могат да се използват през цялата година. През зимата много хора предпочитат пижамени комплекти с пълна дължина, които не само помагат за регулиране на телесната температура, но и изглеждат стилно и изискано.

Някои предимства на копринените нощни облекла включват:

Изглеждат стилно и елегантно.

Мекота върху кожата.

Леки и издръжливи (благодарение на превъзходната разтегливост).

Не се мачкат лесно.

Необходими грижи

Когато купувате нощно облекло, поинтересувайте се от грижите, необходими за поддържането му. За безпроблемна поддръжка изберете нощно облекло, което може да се пере в пералня. Ако е възможно, избягвайте нощно облекло с твърде много инструкции за пране и други.

Прочети още по темата:

Най-добрите нощници, осигуряващи прохлада през лятото

6 най-добри пижами при нощно изпотяване, за да ви е хладно през цялата нощ

Защо и кога не трябва да стоите в пижамата си цял ден

Детайлите имат значение

Вискозата- една ценна тъкан, достъпна за всички

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *