Съвети как да измервате правилно и да пазарувате от вкъщи:

Прекарваме много повече време в разглеждане на обувките си, отколкото на сутиените си. И все пак, това малко парче плат помага за оформянето и повдигането, като подобрява външния вид на всеки топ, сако, рокля и дреха, които притежаваме. Но ето какво: никой от нас не е сигурен, че носи или купува правилния сутиен.

Стандартният съвет винаги е бил „отидете в магазина и се погрижете за размера на сутиена от експерт“. Разбира се, може би в дните преди COVID. Но сега много от нас пазаруват сутиени онлайн – или биха искали да опитат. Ето как да се измъкнете от рутината с няколко съвета.

1.Най-добрият уредник на сутиени е вашето огледало

Трудно е, но огледайте добре сутиена, с който сте живели, преди да пазарувате онлайн. Ако гърдите ви преливат през чашките или се смачкват или сплескват; ако чашките на сутиена ви са набръчкани или пропукани; ако лентата е тясна или презрамките са винаги закачени и надигнати до краен предел; ако сутиенът ви акцентира върху мазнините на гърба или се усеща като драскащ или твърд; ако носенето на сутиена ви причинява болки във врата или раменете … това е грешният сутиен! Чекмеджето ви за бельо може да е пълно със сладки и скъпи сутиени, но ако те не работят за вашите гърди, тяло и гардероб е време да ги изхвърлите или дарите и да отидете на покупки.

2.Измерванията „Направи си сам“ са прости

Консултантите в магазините сякаш знаят мистериозни тайни за сутиените, които ние не знаем. Но в действителност, за да откриете правилния си размер, не е нужно нищо повече от един шивашки метър (ако нямате метър, използвайте лента или конец и линийка). Започнете като носите обичайния си сутиен и проверявате разположението на лентата в огледалото, докато се движите. Първо измерете размера на лентата, като увиете лентата под бюста си, където се намира лентата. Дръжте лентата хоризонтална и опъната (но не прекалено стегната) и закръглете до най-близкото цяло число. След това увийте лентата около най-пълната част на бюста си. Закръглете до най-близкото цяло число. Определете размера на чашките си, като извадите размера на лентата от размера на бюста; всеки сантиметър е равен на един размер на чашките.

Не забравяйте, че това е само общо указание. Размерът на гърдите след 50-годишна възраст може да варира от увеличаване или намаляване на теглото, подуване на корема, хормонални възходи и спадове или дори упражнения (особено тренировки с тежести в горната част на тялото и плуване!). Не се изненадвайте, ако размерът ви е различен от очаквания.

3.Разбъркване на размерите

Намирането на нов сутиен може да е объркващо. Мерките ви са чудесен ориентир, но размерът на сутиена ни не е непременно фиксиран. Понякога сутиените, които сте си харесали, просто не пасват добре на измерения от вас размер. Може би,  чашките са подходящи, но лентата е твърде тясна или твърде свободна, или пък лентата е добра, но чашките са твърде малки. В този случай,  могат да се появят „сестрински размери“, близки до измерените, но разбъркани. Те разбъркват числата и цифрите, за да ви дадат еквивалентен размер за по-добро прилягане. Общото правило: Ако трябва да увеличите размера на чашката, намалете размера на лентата; ако трябва да увеличите размера на лентата, намалете размера на чашката. И така, ще намерите правилно прилягащия сутиен.

Разгледай нашата колекция сутиени GODEWO

Не пропускай още по темата:

Изненадващите предимства на носенето на Push-Up сутиен

Да поговорим за Дантелените сутиени, с които определено ще се чувствате уверени

Светът на сутиените – един объркан лабиринт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *