Общи Условия и Правила

ВНИМАНИЕ! Ако използвате този уеб сайт се счита, че ПРИЕМАТЕ и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт. Ако решим да променим политиката – промените ще публикуваме на тази страница! Така винаги ще знаете каква информация изискваме от Вас и защо тя ни е необходима както и вашите права и задължения. За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страница Контакти телефони или използвайки формата за мнения и въпроси.

Сайта https://arnicagroup.com/ е собственост на Арника груп ООД

ОТГОВОРНОСТИ

Ние уважаваме правата на всички посетители и клиенти на сайта и се задължаваме да ги пазим. Фирмата ни стриктно спазва закона за защита на личните данни, което означава, че по никаква причина вашият e-mail няма да бъде предоставен на трета страна.

Електронния магазин не носи отговорност при изчерпване на количества от дадени артикули, както и в случай на забавяне на пратката по причина на куриера. В случай, че няма възможност да бъде осигурен желания от Вас артикул или се предвиди забавяне на комплектоването на поръчката, Вие ще бъдете информирани, чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули.

Вашите лични данни ще бъдат използвани само за: да обработим поръчката ви, да ви уведомим за новини или нередности свързани със електронния ни магазин, но няма да бъде давани или продавани на други страни по никаква причина.

Ще е необходимо да ни предоставите следната информация:

За да сe регистрирате

– Вашите имена.

– Вашият имейл адрес.

За да направите успешно поръчка

– Ваш адрес

– Мобилен или стационарен телефон.

Нямате право да излагате или изпращате от или към този уеб сайт каквато и да е незаконна, обидна, клеветническа, неприлична, порнографска или друга информация, която е в нарушение с действащите закони.

ПОРЪЧКА НА СТОКИ

Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договор в смисъла на ЗЗД клиента и „АРНИКА ГРУП“ ООД, в съответствие с описаните в настоящия документ Условия за ползване и правилата на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).

Офертите съдържат основна информация за предлагания продукт съобразно вида му и указване на цената му. Част от офертите са придружени със снимков материал.

Указаната цена на отделната стока е крайна и е за 1 брой.

Клиентът посочва основните параметри на желаната от него стока, съгласно предоставените опции и вида на стоката (модел, цвят, брой и др.п.).

При поръчката клиентът задължително посочва изискваните данни, чрез които е възможно да се установи обратна връзка от наша страна.

Посочването на неверни данни прави поръчката невалидна и тя не обвързва „АРНИКА ГРУП“ ООД  със задължението за изпълнение на доставката.

Кодове (талони) за отстъпка – Арника груп ООД предоставя на свойте клиенти – кодове (талони) за отстъпки. Отстъпката е процентно намаление от всички продукти, които не са НАМАЛЕНИ.

ДОСТАВКА НА ПРОДУКТИТЕ

Стоките, поръчани от нашия електронен магазин, се доставят:

– с куриер(ЕКОНТ) до адреса, указан при заявката (имайте предвид че е хубаво да оставите адрес на който ще сте през работно време от 09:00-18:00 часа, може да бъде и служебен адрес)

– до офис на куриерска фирма ЕКОНТ.

Срокът за комплектоване на поръчката е от 1 до 3 работни дни и зависи от обема на направената от вас поръчка.

При телефонния разговор за потвърждение на Вашата поръчка ще бъдете информирани в кой ден ще бъдат окомплектовани и предадени на куриер поръчаните от вас стоки.

* Ако клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и „АРНИКА ГРУП“ ООД се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

* В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите и по допълнителната доставка.

ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА 

Клиент, поръчал стока от електронния магазин на „АРНИКА ГРУП“ ООД, има право да откаже получаването на поръчана от него стока, когато тя му е доставена, само в посочените в настоящите условия случаи.

В случай:

 1. Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента и това може да се установи, чрез обикновен преглед на стоката;
 2. Ако при транспортирането стоката или нейната опаковка е повредена;
 3. Ако цената, която клиентът следва да заплати, не съответства на първоначално оферираната в страницата на „АРНИКА ГРУП“ООД
 4. Ако не е спазен срока, обявен за доставка;
 5. При условията на чл. 69, ал. 3 от ЗЗППТ.
 6. Рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката.
 7. Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи и по доставка и по връщане на стоката.
 8. За случаите на отказ за получаване на стоката се съставя протокол в момента на доставката. Ако клиентът откаже подписването на протокола, се приема, че отказът му за получаване на стоката е неоснователен и той дължи заплащане на разходите и по доставката и по връщането на стоката.

ПРАВО НА РЕКЛАМАЦИЯ

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

 1. констатирани липси;
 2. дефекти на стоката;
 3. несъответствие с обявения размер;
 4. несъответствие с обявената търговска марка.

Рекламацията се предявява до 14  дни след закупуването на стоката.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

 1. възстановяване на заплатената сума;
 2. заменяне на стоката с нова;
 3. отбив от цената;

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ

– В брой при доставка с наложен платеж (плащане на куриера при получаване на пратката).

 • С Дебитна или Кредитна карта.

ЦЕНА

Цената се формира от цената на стоката + цена за доставка.

Уважаеми , клиенти когато искате да получите нашите артикули, не в нашите обекти, а в къщи или на работното си място, към цената на стоката ще се добави и цена на доставката

Цената на доставката за продукти на стойност

До 99.99 лв.  се определя в зависимост от населеното място и се калкулира при завършването на поръчката след въвеждане на адреса за доставка.

Над 100.00 лв. доставката  е безплатна.

ОБЕЗЩЕТЕНИЯ

Клиентът е длъжен да обезщети  „АРНИКА ГРУП“ ООД и всички трети лица за всички претърпени вреди и пропуснати ползи, включително и за всякакви разходи и платени адвокатски възнаграждения, настъпили в следствие на предявени искове от и/или платени обезщетения на трети лица във връзка с неизпълнение на задълженията му по настоящия договор, нарушение на българското законодателство, приложимите чужди закони, настоящите Общи условия, добрите нрави или интернет етиката.

Клиентът е длъжен да обезщети „АРНИКА ГРУП“ ООД и за всички вреди, причинени от трети лица, на които е предоставил паролата си, при използването на същата.

ОГРАНИЧЕНИЯ 

Потребителите на интернет магазина имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общо валидни ограничения.

Ограниченията са:

 1. Потребителите нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на“АРНИКА ГРУП“ООД.
 2. Потребителите на интернет- магазина  нямат право да ползват автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от сайта.
 3. Потребителите нямат право да претоварват интернет магазина  с фиктивни заявки или друга информация (flood).
 4. Потребителите нямат право да ползват screenshot на сайта без изрично разрешение на „АРНИКА ГРУП“ООД.
 5. Потребителите на интернет- магазина  нямат право да извършват действия, които нарушават общо установени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.

ВНИМАНИЕ! Ако използвате този уеб сайт се счита, че ПРИЕМАТЕ и сте съгласни с тези условия. Ако НЕ ПРИЕМАТЕ тези условия, моля не използвайте този уеб сайт. Ако решим да променим политиката – промените ще публикуваме на тази страница! Така винаги ще знаете каква информация изискваме от Вас и защо тя ни е необходима както и вашите права и задължения. За допълнителни въпроси можете да се свържете с нас на посочените в страница Контакти телефони или използвайки формата за мнения и въпроси.

Данни за контакт:

Арника груп ООД

София,ж.к. Дружба, бл.284

BG175026138

Бойко Стоянов

0897973454