Искате да се чувствате комфортно през целия ден, но се страхувате от притискането, мачкането или увисването, което получавате от вашето (очевидно зле прилягащо!) бельо? Трябва да започнете отначало с нашето най-добро ръководство за намиране на перфектния сутиен.

Дори и най-малките чашки се нуждаят от някаква форма на опора – деликатната тъкан на гърдите, да не говорим за гърба, врата и раменете, ще ви благодарят за това. Ако сте човек, който няма търпение да свали сутиена си в края на деня, отговорът е прост – не носите правилния сутиен!

Всичко е в размера

Тайната на удобния сутиен е изцяло в размера. Когато намерите идеалния размер, няма да се чувствате така, а напротив – ще се усетите сякаш изобщо не носите сутиен. Удивително е обаче,  колко много жени носят зле прилепнали сутиени. Проучвания установяват, че невероятните 80-90 % от жените носят неподходящ размер. Телата ни променят формата и размера си с течение на времето по редица причини, независимо дали става въпрос за загуба/нарастване на тегло, бременност или операция, но повечето жени не си правят годишни прегледи и дори не се мерят вкъщи, за да следят размера си.

Проверете как ви стои

Има някои важни въпроси, които експертите дизайнери  винаги задават при пробването на сутиена – и това е преди да стигнем до функцията и стила. Ето как да мислите като професионалист при избора на нов сутиен:

Започнете, като отбележите размера на настоящия си сутиен. След това го облечете и, ако е възможно, погледнете се в голямо огледало, за да видите как стои на тялото ви. Запитайте се: Имате ли издути/изливащи се чашки? Или пък чашките се разтварят? Издига ли се лентата отзад? Дали е прекалено стегната или прекалено свободна?

Правилата за добре прилягащ сутиен са 5 и трябва да ги знаете до едно:

 

  1. Гърдите ви трябва да са добре затворени в чашките на сутиена, без изпъкналост или пропуски.

 

  1. Средната част на сутиена трябва да е разположена равномерно на гърдите или близо до тях

 

  1. Коланчето трябва да приляга плътно и удобно към средната кука.

 

  1. Коланчето трябва да е изправено и да не се повдига

 

  1. Презрамките трябва да се регулират така, че да не се впиват в раменете или да не се изплъзват от тях.

Има някои много прости трикове, които също ще ви бъдат от полза, когато опитвате да откриете точния си размер за сутиен, с който ще се чувствате комфортно и ще ви стои перфектно:

-Лентата е твърде голяма, а чашките са твърде малки, значи трябва да намалите размера на лентата и увеличете размера на чашките с два размера.

– Лентата е твърде голяма и чашките са твърде големи, тогава намалете размера на лентата и запазете същия размер на чашките, ще се изненадате от резултата.

– Лентата е твърде малка,  чашките също – увеличете размера на лентата и запазете чашката същата.

– Лентата е твърде малка, а чашките са твърде големи – увеличете размера на лентата и намалете чашките с два размера.

Ако следвате тези лесни съвети, с времето ще успеете много по-бързо и ефективно да се справите с избора на сутиен, с който не само ще се чувствате комфортно, но и със сигурност ще подобрите външния си вид.

Разбери още по темата:

Тайните на бельото: Как да си изберем точния сутиен?
Намерете идеално пасващия сутиен онлайн
Светът на сутиените – един объркан лабиринт

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *