Аз съм хроничен песимист по отношение на сутиените, но все още ги нося, както много от нас, така че е важно да намерим добрите.

Лошият ми опит със сутиени не е уникален за мен. Освен ако не сте имали истински късмет, вероятно познавате болката от сутиен, който се впива в ребрата или раменете ви, оставя ви с болки в гърба или предизвиква странни форми под дрехите ви.

Въпреки това не всички са лоши. Винаги има сутиени, с които не бихте имали нищо против да заспите или да носите по време на безмилостен 18-часов международен полет. Тези вълшебни сутиени често са изработени с обмислен дизайн, приятна материя и носещи усещане за комфорт и удобство за тялото.

Впуснах се в търсене на най-добрите сутиени в няколко категории. Това са сутиените, които няма да искате да свалите и за които безсрамно ще разказвате на приятелите си. От моите собствени тестове до групови проучвания и изследвания, открих най-често срещаните видове сутиени и най-добрите варианти, които можете да си купите от всеки от тях.

Характерните дантелени и мрежести сутиени  са наслада за окото, а най-хубавото е, че те не просто изглеждат добре: те вършат чудеса. Сутиенът с пълно покритие е известен с това, че приляга добре на всички размери – от най-малките до най-големите чашки. Благодарение на мрежата и липсата на подплънки това може да  е най-удобния и дишащ сутиен, който сте имали.

По-големите бюстове се нуждаят от различни неща, а именно от поддържаща структура, която да е удобна и да не ограничава. Поради тази причина една и съща ултралека барета, която е подходяща за по-малки гърди, може да не е толкова добра за по-големи гърди. Любим продукт с чашките от пяна с подплънки дават достатъчно опора, докато сутиенът като цяло поддържа изчистен силует, който изчезва под повечето дрехи.

“Невидимите” сутиени може да не са това, за което обикновено си мислите, когато става въпрос за сутиени, но самозалепващите сутиени, които не се забелязват под дрехите са от съществено значение.

Ако нямате такива под ръка, ще се окаже, че в момента, в който се нуждаете от тях, се налага да се борите в последния момент. Това, което прави един подобен сутиен качествен е здравината на лепилото. То трябва да е дълготрайно, без същевременно да уврежда кожата ви, когато го сваляте. Това са сутиените, които са особено подходящи за топове и рокли без гръб и задължително трябва да ги имате в гардероба си, защото със сигурност все някога ще ви потрябват.

Целта на сутиена „push-up“ пък е да повиши ефекта на цялостната ви визия. Когато сутиенът за изпъкване си върши работата правилно, той прави гърдите ви да изглеждат повдигнати, без да се приплъзва или да се вкопчва във вас. Пуш Ъп сутиенът  е класически сутиен, който трябва да държите в гардероба си. Той има формата на сутиен за тениска, но прави чудеса с невероятното си повдигане и кройка, която работи с повечето деколтета.

Не е важно само да си купите подходящия сутиен. Трябва също така да знаете как да го използвате. Ето няколко последни съвета:

Ако сутиенът ви има кукички, започнете с най-свободните кукички. Обикновено се започва с най-тесните  и се запазват допълнителните редове, в случай че напълнеете или имате нужда от по-свободна кройка. Вместо това,  започнете с най-свободните куки и позволете на сутиена да се оформи по тялото ви. След като сутиенът се разтегне, бавно започнете да използвате най-тесните куки.

Знайте какви форми харесвате. Сутиените се предлагат в най-различни видове, затова е важно да знаете каква форма харесвате, за да намерите подходящия сутиен. Например, ако харесвате сутиени, които не се показват под блузи с V-образно деколте, търсете изрязани сутиени.

Знайте колко поддръжка искате. Някои сутиени са като свободно драпирана кърпа около гърдите ви, докато други държат всичко на място с желязна хватка. Знайте какво предпочитате и кое ви е най-приятно.

Може да разгледате всички сутиени от колекцията GODEWO тук

Не пропускайте още по темата:

Да поговорим за Дантелените сутиени, с които определено ще се чувствате уверени

Изненадващите предимства на носенето на Push-Up сутиен

Как да изберем сутиен за кърмене

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *