Не искам да драматизирам, но животът, прекаран в носене на зле пасващи, неудобни сутиени, просто не е никакъв живот – а ако вече сте намерили сутиена на мечтите си, знаете точно колко променящо живота може да бъде това основно бельо. Защото, нека бъдем честни, неподходящият сутиен може не само да промени облеклото, но и целия ви ден.

Пазаруването на сутиени обаче не винаги е лесна разходка, а стойностните сутиени могат да бъдат инвестиция. Освен странното осветление и тесните съблекални – или направо невъзможността да пробвате нещата, ако пазарувате сутиен онлайн – е трудно да знаете от какво точно се нуждаете. Никога повече не се оставяйте да страдате с некачествен сутиен, благодарение на тези основни насоки за пазаруване на сутиени, дори от удобството на дивана вкъщи, когато го правите онлайн.

 

1.Проверявайте размера си периодично

В идеалния случай,  всички дами трябва да се опитат да проверят размера си около веднъж годишно или след като преминат през някакви телесни промени, защото нека сме честни- всички се променяме физически, по различни причини. Винаги е разумно да знаете как да измерите размера на сутиена си, но ако се мерите за първи път от известно време насам, бъдете внимателни и проверете поне два пъти.

 

  1. Имайте поне пет ежедневни сутиена, които обичате

Да, пет! Може да изглежда много, но наличието на солиден набор от сутиени ще осигури на всеки един от тях по-дълъг срок на годност. Носенето на един и същ сутиен всеки ден – или дори за повече от един ден  е една от най-големите грешки, които жените са склонни да правят. Прекомерното носене ще разтегли спандекса, така че не подценявайте значението на добрата ротация на сутиените за дълготрайност на употребата им.

 

  1. Заложете на качеството над външния вид

Винаги е забавно да имате някои сладки, евтини сутиени за специални случаи, но не разчитайте само на визията на сутиена,защото това може да е лошо решение, дори да е евтино, особено когато е евтино. Въпреки че,  по-здравите и качествени материали често са с по-висока цена, инвестицията винаги си заслужава – особено ако сте с чашка по-голяма от С.

 

  1. Съсредоточете се върху усещането на лентата, а не само върху размера на чашката

Може да не го осъзнавате, но по-голямата част от подкрепата на сутиена ви трябва да идва от плътната лента. За да прецените дали е достатъчно плътна: Когато се носи на най-свободната кука, лентата трябва да позволява само един от пръстите ви да се плъзне под нея. Тъй като, лентата естествено губи еластичност с течение на времето, регулирайте я, като използвате по-тесните куки. Лентата трябва да е напълно равна по целия гръден кош. Ако е прекалено хлабава, сутиенът ще започне да се качва нагоре по гърба, което е не само неудобно, но и води до изпъкване на меката плът, което ви кара да мислите, че имате мазнини по гърба за сваляне – а това не е така.

 

  1. Избягвайте сутиени с минимална форма

Не всеки се стреми към по-големи гърди – но ако търсите начини да направите гърдите си по-малки, сутиените с минимализиращи елементи не са най-добрият начин. Минимализиращите сутиени ще компресират гръдната тъкан и всъщност ще увеличат повърхността на гърдите ви (точно това, което не искате), но висококачествен сутиен с достатъчно повдигане и странична опора ще ви помогне да укротите гръдната си област повече, отколкото предполагате.

Още по темата:

Какви са ползите за здравето на сутиените без банел?

Основно ръководство за намиране на идеалния сутиен

Намерете идеално пасващия сутиен онлайн

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *