Нищо не прекъсва съня ви така, както усещането, че кожата ви се лепи по чаршафите. Когато спите с потник, или сте заседнали в апартамент без климатик, събуждането с горещи и влажни дрехи може да се превърне в начин на живот, който е напълно неизбежен. Всъщност най-доброто, което можеш да направиш, е да носиш пижама, която да те охлажда през нощта или да инвестираш в наистина добър вентилатор, който да насочваш точно към лицето си през цялата нощ.

Изпотяването по време на сън е най-лошото, но не е задължително да се превръща в гадна, лепкава борба всяка сутрин, когато се измъкнете от леглото. Различните видове материи могат да имат различно въздействие върху температурата на тялото ви, както и да задържат влагата (известна още като пот) по различен начин. В идеалния случай, когато си търсите пижама като изпотен клиент, искате да изберете леки материи (като памук, лен или бамбукови хибриди), които ще позволят на тялото ви да си почива и диша лесно през нощта, докато материи като полиестер, спандекс и изкуствена коприна ще задържат топлината и влагата върху кожата ви, като по този начин ще ви накарат да се потите още повече, което до голяма степен гарантира наистина, наистина неудобен сън.

Разбира се, изборът на най-удобната за вас пижама също е въпрос на предпочитания. Някои хора се кълнат в нощници, други настояват за къси панталони или панталони, за да не се трият краката им, а трети изобщо не спят с дрехи! Без значение какъв тип пижама искате, тъканта (и процентното разпределение, ако в един артикул има няколко вида) е това, на което наистина трябва да обърнете внимание.

Пижамите, изработени от материя, наречена  вискоза  са ефективен и най-вече изключително уютен начин да спите, когато не можете да не се изпотите през нощта.

Според описанието на продуктите в Арника груп, пижамите, които предлагат са изработени от 95% вискоза, 5%еластан, което я прави изключително лека и дишаща опция за тези, които обичат леките и приятни на допир и усещане пижами.

Бамбуковите смеси, каквато е вискозата  са отлични в регулирането на телесната температура, така че пижамите  изработени от нея  ще сведат до абсолютен минимум борбата ви с потта. Освен това, вискозата  е хипоалергенна, така че не е нужно да се притеснявате, че ще получите хрема посред нощ.

И да, ако се чудите, бамбуковата тъкан наистина идва директно от влакна от бамбукова целулоза, така че не само правите услуга на себе си и на тялото си, но се грижите и за околната среда.

Ако бамбуковите смеси не ви допадат, класическите памучни пижами са също толкова добри в улавянето и отвеждането на влагата от тялото, поради което са толкова често използвана материя в много различни видове дрехи. Независимо дали отивате на семейна почивка, наслаждавате се на романтично бягство или просто гледате Netflix в леглото, памучните  пижами ще ви осигурят комфорт и прохлада независимо от всичко.

Както всичко друго, изборът на пижама е въпрос на личен избор и усещане и зависи само и единствено от вашите собствени желания и предпочитания. Наш ангажимент е само да ви дадем съветите, които можем, изхождайки от собствения си опит, а той показва именно това, за което прочетохте по-горе. А, сега – на пазар за пижами, защото лятото е близо.

Още по темата:

Стилът и качеството на пижамата – вече има значение

Какво да облечем в леглото

Най-добрите тъкани за нощно облекло

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *