Тъй като тялото ви се променя с настъпването на менопаузата, трябва да се промени и нощният ви гардероб. Ако ви е омръзнало да се събуждате във влажно легло заради горещи вълни или нощно изпотяване, вероятно се нуждаете от охлаждаща пижама. Най-добрите пижами за менопауза при нощно изпотяване имат материи, които отвеждат потта и влагата от тялото, докато спите, така че да можете да дремете без прекъсване до сутринта.

Кои са най-добрите пижами за менопауза при нощно изпотяване от колекцията на Арника груп?

Най-добра пижама за менопауза при нощно изпотяване : Дамска къса пижама вискоза Magic

Най-добра пижама за менопауза в горещо време : Дамска къса пижама вискоза в 3 цвята

Най-добра пижама за менопауза за студено време : Дамска пижама капри Weekend

Най-добра пижама за менопауза за лятото : Пижама вискоза къса Star

Най-добър пижамен комплект за менопауза с къс ръкав : Дамска пижама с копчета къс ръкав дълъг панталон

Най-добра пижама за менопауза за пътуване : Комплект къса пижама с халат вискоза

Защо горещите вълни се появяват през нощта?

Въпреки че нощното изпотяване може да има редица причини, включително някои лекарства и хипогликемия, менопаузата е на първо място в списъка. Скоковете в нивата на хормоните, които се появяват по време на „промяната“, могат да повлияят на хипоталамуса на мозъка ви, който регулира телесната температура. Ако изпитвате тези приливи на топлина или горещи вълни, както е известно, по-често през нощта, това вероятно означава, че нивата на естроген се повишават в малките часове. Леглото, което избирате, и дрехите, с които спите, също могат да играят роля за повишаване на дискомфорта.

Кои са най-добрите пижами за менопаузата?

Дори тези, които използват най-добрите добавки за менопауза за борба със симптомите, могат да изпитват нощно изпотяване от време на време. За ваш късмет има много варианти на спално облекло, които ще ви държат хладно по време на съня, без да жертвате стила или комфорта си. Първото – и най-важно – нещо, което трябва да вземете предвид, когато пазарувате охлаждаща пижама, е материалът, от който е изработена. Ленът, памукът и вискозата са оптимален избор за тези, които имат проблеми с прегряването, тъй като те са по-дишащи от други синтетични материи.

Ленът е най-лекият от трите, така че ще се чувствате достатъчно прохладни в леглото. Пижамите, изработени от 100-процентов памук, попиват влагата и се чувстват проветриви и меки.

Това не означава, че синтетичните материи не могат да се носят. Много охлаждащи пижами са изработени от комбинация от естествени и синтетични влакна, които са специално проектирани да отвеждат влагата от тялото в тъканта, за да може тя да се изпари. Например вискозата, която се получава от бамбук, е популярен избор на синтетичен материал, тъй като е мека, дишаща и абсорбираща. Тя  ще абсорбира потта през нощта, като по този начин ще охлажда тялото ви.

Що се отнася до това дали предпочитате нощница с дълъг ръкав или пижамен комплект, това зависи от вас. Но сега, когато знаете кои материи да търсите, можете да пазарувате най-добрите пижами за менопауза при нощно изпотяване с увереност, знаейки, че ви предстои най-хладният сън в живота ви.

Можеш да прочетеш още по темата:

Защо и кога не трябва да стоите в пижамата си цял ден

Вискозата- една ценна тъкан, достъпна за всички

Детайлите имат значение

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *